Om oss

STRIHL är den innovativa specialisten på energieffektiv belysning för vardag och verksamheter. Vi erbjuder kompetens, kvalitetsprodukter och kompletta lösningar för belysning både inomhus och utomhus.

Med mer än 20 års erfarenhet av tillverkning, ljusplanering och försäljning kan vi erbjuda belysningen som krävs för privata och offentliga utomhusmiljöer. Vi erbjuder också professionella lösningar för industri, lager och sportanläggningar inomhus.

Huvudkontor, produktion och lager är beläget på den svenska västkusten i Kungsbacka.

Vårt uppdrag

Vi skall vara marknadsledande och det bästa valet när det gäller utveckling och produktion av belysningsmateriel och tillhörande produkter med höga krav på kvalitet och lång livslängd. Vi ska vara kända för att vi med vårt kunnande, våra tekniska förutsättningar och breda produktutbud löser kundernas utmaningar och behov med hög leveranssäkerhet.

Vår vision

Vi skall i alla lägen erbjuda en lösning som motsvarar högt ställda förväntningar. Vi ser det långsiktiga värdet i varje projekt och vår målsättning är att vara en självklar one-stop-shop för belysningslösningar inom många olika applikationer utomhus och inomhus. Vi strävar efter att optimera produkter för ekonomiska, miljövänliga och sociala fördelar i den färdiga anläggningen.

19 anställda

Våra kollegor finns i Sverige, Norge och Finland. En passion för innovativ produktutveckling finns i företagets kultur och gemensamt har vi ett starkt engagemang och brinnande intresse för belysning.

Kom i kontakt med oss

20 års erfarenhet

Lång erfarenhet

Genom åren har vi framgångsrikt levererat över en halv miljon belysningsarmaturer till flera hundra nöjda kunder, inklusive kommuner, elinstallatörer och ett brett spektrum av företag. Vår långa erfarenhet och breda kunskap, tillsammans med fokus på noggrann produktutveckling, gör oss till det trygga valet för dig som kund.

Kostnadsfria ljusberäkningar

Vi utför analys och projektering av anläggningen baserat på tillhandahållna underlag och önskemål för ditt projekt, och strävar efter att ta fram den mest energi- och kostnadseffektiva lösningen. Vi kommer gärna med input redan projekteringsstadiet, men kan också hantera en skarp förfrågan med fastställda krav.

Läs mer här

Snabba leveranser

Under 2023 färdigställdes vårt helt nya logistikcenter i Äskatorp, Fjärås. Lokalen är skräddarsydd för att möta våra specifika behov och inkluderar, förutom logistik- och produktionsutrymmen, även kontorslokaler. Med effektiv hantering och stor lagerkapacitet är vi branschledande när det gäller leveranssäkerhet, och varje år skickas över 60 000 belysningsarmaturer härifrån.

ISO-certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001

Dessa certifikat är ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt med miljö- och kvalitetsaspekter i alla delar av vår verksamhet och innebär en ökad trygghet för dig som kund eller samarbetspartner.

Läs mer här

Förvärvades av Indutrade år 2019

År 2019 blev vi en del av Indutrade koncernen. En starkt växande internationell industrikoncern som år 2022 omsatte 27,3 Miljarder SEK.

Besök Indutrade