Sjöaremossens isbana

» KOMMUN
Varbergs Kommun
» INSTALLATIONSÅR
Master 2012, strålkastare 2020
» INSTALLATIONSHÖJD
18-24m
» LJUSSTYRKA
>700 lux (Horisontellt)
» FÄRGTEMPERATUR
4000K (Neutral vit 740)
» FÄRGÅTERGIVNING
CRI70 (Neutral vit 740)

På Sjöaremossens isbana spelas det under vinterhalvåret bandy på hög nivå, isbanan är nämligen hemmaplan för Frillesås BK och Sunvära SK. Belysningsanläggningen i sin helhet har vi fått förtroende att projektera och leverera i två omgångar. Redan 2012 installerades belysningsmasterna tillsammans med traditionella strålkastare och 2020 var det dags för uppgradering till LED-teknik. Tack vare detta kan klubbar och motionärer njuta av mer ljus av bättre ljuskvalitet samt direkt ljuspåslag från ett knapptryck, idag går ingen tid till spillo för att invänta uppvärmning av armaturernas ljuskällor.

UPPDRAG

Den befintliga lösningen med traditionella strålkastare behövde uppgraderas för att uppfylla kraven som ställs i bandyns elitserie. Förutom bättre prestanda, energibesparingar och mindre underhåll får kunden dessutom bättre möjligheter till styrning med modern teknik.

LÖSNING

Vi tog fram noggrant utförda ljusberäkningar som ökade ljusstyrkan med ca. 200 lux och sänkte totaleffekten med ca. 10,4kW tack vare högeffektiva dioder och optik anpassad för ändamålet. Anläggningen består idag av 48st 1800W PRECISION 3 och 8st 24m höga LIGHT MAST. Strålkastarna är utrustade med DALI vilket tillåter att belysningsstyrkan enkelt kan styras efter behov.

Använda produkter

Precision 3

Strålkastare

Light mast 6-42 m

Fackverksmaster

V-Fundament

Tillbehör master