Belysningsplanering

Med kostnadsfria och noggrant utförda ljusberäkningar optimerar vi varje enskild anläggning för bästa möjliga slutresultat.

Kostnadsfri tjänst

Vi erbjuder ljusberäkningar som en helt kostnadsfri tjänst för att säkerställa att varje eventuell affär blir så bra och kostnadseffektiv som möjligt. Det är en förutsättning för en optimal, funktionell och noggrant utformad belysningsanläggning. Som belysningsplanerare jobbar vi för att erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga lösningar som följer nationella och internationella normer och standards.

Nyckeln till en lyckad investering

Det är viktigt att definierade ljustekniska krav uppfylls, att kundens investeringskostnad minimeras och att driften av den färdiga anläggningen blir så bekväm och kostnadseffektiv som möjligt. Vi har både erfarenhet och kunskap inom denna högt prioriterade del av vår organisation, som i dagsläget sysselsätter två heltidstjänster.

Säkerställer bästa möjliga slutresultat

Ljusberäkningar är ett sätt att optimera varje enskild anläggning och säkerställa bästa möjliga slutresultat. Det garanterar en anläggning med jämn belysning och rätt ljusstyrka, som med minsta möjliga antal armaturer placerar ljuset där det verkligen gör nytta. Genom åren har vi ljusberäknat tusentals anläggningar, stora som små, inom många olika områden.

Världsledande programvara

Vi använder världsledande gratis programvara från DIAL som följer gällande internationella normer och standards. Programmen är fria att använda för vem som helst.

DIALux 4

DIALux 4 används för att snabbt bestämma val av armaturer och hur många som behövs, programmet är mycket användarvänligt utformat och processen med ytor och armaturer görs i enkla steg. DIALux 4 används främst för komplexa utomhusberäkningar som idrottsplatser, fotbollsplaner eller arenor där DIALux EVO saknar stöd och nödvändiga funktioner. I dagens läge finns det ingen support för DIALux 4 eftersom DIAL valt att helt och hållet satsa på EVO.

» DIALux version 4

DIALux EVO

Styrkan med DIALux EVO är den obegränsade möjligheten att designa och beräkna ljuset för en hel fastighet med rum, våningar och utomhusytor i ett enda projekt. Programmet hanterar 3D-modeller (tex. BIM-filer) som kan användas för att bygga upp rum och fastigheter för ett snabbare arbetsflöde. DIALux EVO kan hantera gatuplanering enligt europeiska normer och standards på ett exemplariskt och mycket användarvänligt sätt.

» DIALux EVO 9.2

Välkommen att kontakta våra belysningsplanerare med underlag och information, så tar vi fram ett förslag åt er.

Kontaktpersoner

Jan Nordh
Säljsupport & kvalitetsansvar
Lukas Wahlberg
Säljsupport